Kövess minket:

Nyári programok a Tisza-tavon, hogy valóban élmény legyen a nyaralás

Mivel vár az Élményfalu?

Stranddal, rengeteg szárazföldi és vízi élménnyel, játékokkal, vízi sportokkal, lovaglással, biciklizéssel, és sok-sok más kalanddal!

Szeretnéd a nyári szabadságot igazán kihasználni, és rengeteg élménnyel gazdagodni? Cikkünk segít, hogy kimaxolhasd a nyaralásodat a Tisza-tavon!

A nyári szabadságot minden pihenni-, feltöltődni vágyó igazán ki szeretné használni, hogy nagyon sok, csodálatos élménnyel térhessen vissza a hétköznapokba. Az Élményfalu önmagában is nagyon sok programot kínál vendégeinknek.

KalandPart, Tisza-tó homokos tengerpartja:

Strand, gyereköblök

A KalandPart nem csupán strand: egy változatos élményközpont a Tisza-tó középpontjában

Vízijárgányok

Vízibiciklik, vizíkenguruk, csónakok, SUP-ok...

TrambulinPart

Az ország első szabadtéri gumiasztalparkját a Kalandpartra. 1200 m2 kisebb- nagyobb trambulin várja az ugrálni, játszani, mozogni vágyókat Sarudon a part árnyas fái alatt.

Aquaglide vízi játszótér

Magyarország és Közép- Európa legnagyobb viízijátszótere csúszdákkal, hintával, mászófalakkal!

AprajaFalva

Pedálos járgányok bázisa kisebbeknek.
Játszótér a fák árnyékában

Buborékfoci

Kicsit felfújtuk Sarudon a labdarúgás kereteit, s egy elég dilis játékokat állítottunk össze belőle.

Ökoport

Evezős és motoros hajók várnak rád. Válogathatsz kajakok, kenuk, sárkányhajók és motoros hajók között is!

Mászóbázis

A Tisza-tó legnagyobb kötél akadálypálya rendszere vár rátok, hogy próbára tegyétek bátorságotokat.

Strand sportok

Strandröpi, Strandfoci, Strandkézi, Kosárlábda, Víziröpi, Vízilabda, Teqball, Lábtoll labda, tollas, habtenisz, lengőtenisz, edzőtenisz, ping- pong, csocsó, petanque, lengőteke, népi játékok, ügyességi játékok, óriás sakk, darts, hálós trambulinok, frizbi.

És még vár Rád:

Tisza-tó Sail: kis merülésű tőkesúlyos hajók, a svertes hajók és a katamaránok várnak.

Hucul udvas Lovasközpont: hucul lovakon képzett oktatók várják a kicsiket és nagyokat lovagolni.

Biciklis paradicsom: zárt bicikli út, biztonságos és lenyűgöző környezet. Bármikor tudtok kerékpárt kölcsönözni a KalandParton, hogy a természetet felfedezzétek.

A KalandPart vendéglátó egységei:

Keszegeszegető:: jellemzően hazai halakból készülő többféle ízlete sült hal és halászlé mellett hot dog és hamburger is várja a családot.

Sarudi Mandola lepénysütő:: lángos és palacsinta sütő. E finomságok széles tárházát megtaláljátok a kínálatban.

Fröccsterasz panoráma bár: A Fröccsteraszon fehér és rozé borokból készült fröccs mellett kávé, üdítők, frissítők, szendvicsek, alkoholos italok, jégkrém, édesség és helyben sült péksütemények kaphatók.

Sarud látnivalói:

Sarud csendes utcáin sétálva gyönyörű parasztházakat láthattok lépten-nyomon. A falu főutcáján található a település jelképe a Szentháromság Római templom, benne gyönyörű szentképekkel, szobrokkal és a mai napig működőképes 1908-ban épített orgonájával. A falumúzeumnak helyet adó épület egykor a harangozó háza volt, 1901-ben épült.

Sarud központi elhelyezkedésénél fogva változatos természeti környezetben fogadja az ökoturistákat. A Tisza-tó változatos vízivilága, a medencék, csatornák, holtágak, szigetek, nádasok, sulyom mezők, tavirózsa szigetek és az itt betorkolló patak medre olyan színes állat és növényvilággal várja a látogatókat, amelyek felfedezésére, bebarangolására egyetlen nap biztosan nem elegendő.

A vízitúrákhoz tudsz kajakokat, kenukat, csónakokat bérelni a KalandParton az Ökoportban. Legyen szó evezős hajóról, vagy motorosról, nálunk mindent megtalálsz a felfedezéshez!

MiniZoo - kis állatkert: Állatsimogató, és különleges állatokkal is várnak mindenkit!

A környék felfedezni valói:

Az elsüllyedt falu: 1876. március 24-én az akkori Tisza morotvájában lévő Árpád-kori kis falut, Tiszahalászt és rajta kívül még 23 községet elöntött a gátját átszakító Tisza. A 800 éves falu megsemmisült, de az emberek szerencsésen megmenekültek és a sarudi gát megépítésével új életet kezdhettek.A Tisza-tó rejtélyes, elárasztott faluját felkeresni valódi élmény. Az út az Óhalászi-Holt Tiszán át vezet, mely a tó egyik legszebb területe.Érdemes ellátogatni a sziget kilátó tornyához, melyről körbetekintve az egykor virágzó kis település maradványait pillanthatjuk meg. Az ÖkoPorton segítenek a kaland megszervezésében.

Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló: interaktívan, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva a folyót és gazdag élővilágát. Fő attrakciója Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, a Tisza-tó és a Tisza összes halfajával. http://www.tiszataviokocentrum.hu/?lang=1

Vízi Sétány: Poroszló mellett található, a tó belső területén, melyet 2005 nyarától várja az idelátogatókat. A sétány a Világörökség részéhez tartozó Hortobágyi Nemzeti Park területén helyezkedik el, a partvonaltól közel 500 méterre.

Az 1500 méter hosszú sétány a víz fölötti cölöpökre épült. Ezen a hosszú palló úton felfedezhetjük a Tisza-tó természeti értékeit. A séta során 3 szigetet, 2 madárvártát, egy pihenőszigetet és egy 15 méter magas megfigyelőtornyot is megtekinthetnek az ideérkezők.

https://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/vizisetany/oldal/vizisetany-bemutatkozas

Kiskörei Hallépcső : másfél kilométer hosszú csatorna 37 vízlépcsőből és zsilipből áll, melynek partján sétálva, a halakat szemlélve, a zubogó vizet hallgatva kerülhetünk még közelebb a természethez. https://kiskore.hu/latogatoinknak/latnivalok/hallepcso

Tiszafüredi Madárrezervátum: http://tiszafured.hu/latnivalo/termeszet/

 

Bízunk benne, hogy eljöttök hozzánk, és csobbantok az élményekben Sarudon!

Szeretettel várunk!

Üdvözlettel:

Komjáthy Andrea – Kücsön Gyula

házigazdák

ÉLMÉNYFALU SARUD

A Tisza-tó szeretete nem lehet csupán üzlet. Szenvedély. Szeretet, Személyes elköteleződés. Egy élethosszig tartó küldetés ...