Játszótér a Tisza-tó vizén

A környező országok tengereinél járva biztosan ti is sokan láttatok már hatalmas úszó ballonokat víz tetején, amelyeken emberek rohangáltak, estek- keltek, s harsányan nevettek egymás botlásain, félrelépésein. Talán néhányan ki is próbáltátok ezeket a különleges játszótereket. Talán vagytok páran az olvasók között, akik azt sem tudjátok, miről beszélek.

De néhány éve ezek a vízi élményparkok kisebb- nagyobb méretben megjelentek már a Balatonon, a Velencei-tavon s néhány kisebb tavunkon is. Általában egy sárga- zöld színvilágú játékpark- rendszer terjedt el környezetünkben, melynek elemei izgalmas kalandokra hívják a környékükön pihenő mozogni vágyó vendégeket.

2017-ben azonban valami teljesen újszerű Vízjátszótér érkezett Magyarországra. Május végén két németül beszélő szakember parkolta le autóját és utánfutóját a Tisza-tó Sarudi medencéjének partján, a Kaladpart területén. Nagy csomagokat, sok-sok kötelet, láncot és horgonyokat pakoltak szét a strand vízpartján. Békaruhát öltöttek magukra, csónakba ültek és elkezdték alaposan felmérni, szinte végigtapogatni az előttük található védett medence alját. Kikerült néhány kisebb bója, amelyek egy hatalmas területet határoltak. Nem látott még soha senki ilyet korábban felénk.

Közép- Európa Legnagyobb Aqauglide vízijátszótere a Tisza-tavon, Sarudon.

A korábbi megbeszéléseink során közösen terveztük meg azt az egyedi játék-rendszert, ami a világon sehol máshol így meg nem valósult. Nagyravágyók voltunk. Szerettünk volna, ha egy olyan játszóteret építhetünk fel a Tisza-tó mellett, Sarudon, aminek a csodájára járnak, amilyen még nincs az országban.

Olyan eszközparkot álmodtunk, meg ami megfelel a víz sajátosságainak, és egyszerre tudnak rajta kicsi és nagyok is játszani. Célunk volt, hogy az önálló játékon kívül versenyek, csapatépítések lebonyolítására is alkalmas legyen az új park, amit addig- addig tervezgetünk, alakítgattuk, bővítgettük, hogy a végén egy több, mint 2,000 m2 – es játékparkot raktunk össze.

Európa második legnagyobb(2017*) úszó vízi élményparkját.

Az első nap a pakolás jegyében telt, rögzítő kötelek százaira kerültek fém karabinerek és láncok, az egész egy hatalmas építőjátékhoz kezdett hasonlítani. De ekkor még minden felfújható elem összecsomagolva pihent a zöld fűben. Másnap a felkelő nap már a parton találta a csapatot, akik újra búvárruhába bújtak és elkezdték a horgonyokat elhelyezni a mederben. Nem látszott rajtuk az öröm az első kör után, mert olyan mély iszapba kellett elhelyezni a rögzítő elemeket, hogy volt ahol, a teljes
felsőtestük eltűnt a nyálkás talajban. Úgy néztek ki, mint Shrek a mocsarában, csöpögött róluk a sár. Nem ilyen körülményekre számítottak, hiszen búvárként nem egy izgalmas élmény csupán tapogatás útján tájékozódni és így összeépíteni egy több száz elemből álló biztosító rendszert…

Pár óra múlva abbahagyták a dagonyázást, kibújtak védőruhájukból és végre csomagolni kezdték az első felfújható elemet. Amint a kompresszor felsüvített, a módszeresen összehajtogatott kék- fehér ponyva elkezdett életre kelni. Először csak lassan nyíltak szét a felületek, majd egyre magasabb légvár kezdett a szemünk előtt kialakulni…

Közel 30 percig tartott az első kisebb elem felállítása. Amikor lezártuk az elem nyílásait, kíváncsian vizsgáltuk meg a ragasztásokat, a szelepeket, a rögzítő gyűrűket. Mindegyik profi munka volt. Először töltött el bennünket az a megnyugtató érzés, hogy valóban jól választottunk, s a cég vállalásainak minden szava igaz. Az első elem után sorra nőttek fel a semmiből a különleges alakú ballonok, s egy hatalmas felfújható játszótér épült fel egy nap alatt a parton. Talán még a lemenő nap is vidámabban tért nyugovóra aznap, utolsó sugaraival megcirógatva a természetben megpihenő játékokat.

Harmadik nap elkezdődött a legizgalmasabb része az építésnek. A hatalmas elemeket a zöld füvön becsúsztattuk a partról a vízbe és a több száz kilós játékok elkezdtek lebegni a víz tetején. Aztán szép lassan elkezdtük őket bevontatni a már precízen kimért helyükre. Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen még egy gyengébb szél is Tiszanánáig sodort volna bennünket, ha játszadozni kezdett volna a vízijátszótér első elemével. De szerencsére a szélcsendben gyorsan kattantak a karabinerek a megfelelő gyűrűkben és pár perc múlva már ott lebegett a leendő vízi élménypark első eleme a nádasokkal övezett medence közepén.

A kerékpárosok megálltak és ámulva nézték, hogy ebből bizony mi lesz. S a park szép lassan, de látványosan épült. Óránként újabb elemek kerültek be a helyükre, s a nagy elemek között elkezdtek hidak, átjárók épülni, amelyek egységbe rendezték az olykor 3-4- 5 méter magas elemeket is. A Játszótér kicsivel több, mint 4 nap alatt épült fel. Az AQAUGLIDE szakemberei néma csendben, szerényen és serényen tették a dolgukat. Igazi profik voltak, akik a semmiből építettek nekünk kevesebb, mint egy hét alatt egy látványos, igényes és izgalmas vízen úszó élményvilágot.

Így készült el az Élményfalu Vízijátszótere, ami egyben Magyarország első, Európa második legnagyobb AQAUGLIDE vízi élményparkja. Egyszerre akár 200 résztvevőnek biztosít különleges mozgásélményt, a gyerekektől kezdve a sportos nagyszülőkig mindenki számára.
A Vízijátszótér egy izgalmas, de veszélyes kaland is. Csak úszni tudó vendégek vehetik igénybe. Minden résztvevő számára biztonsági mellényeket biztosítunk, melyek viselése kötelező.

Aquaglide Vízijátszótér – Magyarország II. legjobb turisztikai attrakciója (szallas.hu)

Hatalmas elismerés érte Sarudot, ezt a hangulatos kis Tisza-tó parti települést, hiszen heteken át tartó vezetés után, az utolsó órákban szorult nagyon szoros versenyben a második helyre az ország legjobb turisztikai attrakciója címért folyó versenyben a Kalandpart legsikeresebb attrakciója. Bízunk benne, hogy ez a népszerűség és szeretet még évekig körülveszi a kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas vízi élményparkot.

A Vízijátszótér, a Kalandpart egyik leglátványosabb eleme 2019- ban terveink szerint május 25-től várja a vendégeit- időjárástól függően. A hidegebb időjárás esetén sem kell a résztvevőknek lemondani erről a különleges kikapcsolódásról, hiszen számukra neoprén ruhákat is tudunk biztosítani. A Vízijátszótér 2019-ben minden nap 10 és 20 óra között várja a játszótársait.

Szeretettel vár benneteket az Élményfalu- a Tisza-tó Kalandközpontja,
s legnépszerűbb attrakciónk, az Aquaglide Vízijátszótér!

Ugorjatok be hozzánk – Sarudra!

Az Élményfalu blog egy gyerekek, családok, természetet és mozgást szerető emberek számára megálmodott falu életét, eseményeit és attrakcióit igyekszik bemutatni az érdeklődőknek. Célja, hogy népszerűsítse a Tisza-tavat, és hozzájáruljon egy hangulatos falu, Sarud felemelkedéséhez.

Kövess bennünket, látogass el hozzánk!
Regisztrálj, hogy az elsők között értesülj újdonságainkról, híreinkről, akcióinkról

Tetszett, amit olvastál? Írj hozzá kommentet!

Rólunk

Az Élményfalu csapata egy kicsi, de mindenre elszánt csapat. Hisszük, hogy értéket tudunk teremteni a magyar emberek, a magyar vidék számára. Szeretnénk egy vonzó turisztikai programcsomagot kínálni.