fbpx

Aktualitások

Nyári programok a Tisza-tavon, hogy valóban élmény legyen a nyaralás

 

Szeretnéd a nyári szabadságot igazán kihasználni, és rengeteg élménnyel gazdagodni?

Cikkünk segít, hogy kimaxolhasd a nyaralásodat a Tisza-tavon!

 

A nyári szabadságot minden pihenni-, feltöltődni vágyó igazán ki szeretné használni, hogy nagyon sok, csodálatos élménnyel térhessen vissza a hétköznapokba.

Az Élményfalu önmagában is nagyon sok programot kínál vendégeinknek.

Tisza-tavi Kalandok

Az Élményfalu, Sarudon.

Mi úgy építkezünk Sarudon, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő elfoglaltságot, és valóban, igazi élményekkel térhessen haza a család minden tagja. Közben, ha nem akarja a család a településről az orrát kidugni sem, nem is kell. 

Legyen szó kisebbekről, vagy nagyobbakról, mindenki szuper kalandokban vehet részt, a sok-sok természeti kincs felfedezéséről nem is beszélve.

Kattints a videóra, és nézd meg, mi mindennel várunk: https://www.youtube.com/watch?v=b3UpJKxceSI&fbclid=IwAR09yPHjk9EbxxNpwFvUCFDWig-lHSaONGgnrS62iFxIANrLGkcs-7SugMw

 

Mivel vár az Élményfalu?

Stranddal, rengeteg szárazföldi és vízi élménnyel, játékokkal, vízi sportokkal, lovaglással, biciklizéssel, és sok-sok más kalanddal!

Íme:

1. KalandPart, Tisza-tó homokos tengerpartja: (https://elmenyfalu.hu/pages/elmenyfalu-es-sarud/#kalandpart)

Itt találod:

  • Strand, gyereköblök
  • Aquaglide vízi játszótér, Magyarország és Közép- Európa legnagyobb viízijátszótere csúszdákkal, hintával, mászófalakka!
  • TrambulinPart: az ország első szabadtéri gumiasztalparkját a Kalandpartra. 1200 m2 kisebb- nagyobb trambulin várja az ugrálni, játszani, mozogni vágyókat Sarudon a part árnyas fái alatt.
  • Mászóbázis: A Tisza-tó legnagyobb kötél akadálypálya rendszere vár rátok, hogy próbára tegyétek bátorságotokat.
  • AprajaFalva: pedálos járgányok bázisa kisebbeknek
  • Játszótér a fák árnyékában
  • Vízijárgányok:vízibiciklik, vizíkenguruk, csónakok, SUP-ok...
  • Buborékfoci
  • Ökoport: evezős és motoros hajók várnak rád. Válogathatsz kajakok, kenuk, sárkányhajók és motoros hajók között is!
  • Strand sportok: Strandröpi, Strandfoci, Strandkézi, Kosárlábda, Víziröpi, Vízilabda, Teqball, Lábtoll labda, tollas, habtenisz, lengőtenisz, edzőtenisz, ping- pong, csocsó, petanque, lengőteke, népi játékok, ügyességi játékok, óriás sakk, darts, hálós trambulinok, frizbi.

Amikor megéhezik a család…

A KalandPart vendéglátó egységei: 

Vízigesztenye Bisztró: Ételválasztékában megtalálható a napi menü, vannak készételeink, sütünk grillcsirkét, azonban az ételválasztékunk meghatározó részét a frissensültek teszik ki. Az étterem italválasztékában minden megtalálható, ami egy strandon elvárható.

Keszegeszegető: jellemzően hazai halakból készülő többféle ízletes sült hal és halászlé mellett hot dog és hamburger is várja a családot.

Sarudi Mandola lepénysütő: lángos és palacsinta sütő. E finomságok széles tárházát megtaláljátok a kínálatban.

Fröccsterasz panoráma bár: A Fröccsteraszon fehér és rozé borokból készült fröccs mellett kávé, üdítők, frissítők, szendvicsek, alkoholos italok, jégkrém, édesség és helyben sült péksütemények kaphatók.

Vízigesztenye Úszóterasz és PartyBoat úszó „magánsziget”: 5 fő befogadására alkalmas úszó vendéglátóegység

 

2. Tisza-tó Sail: kis merülésű tőkesúlyos hajók, a svertes hajók és a katamaránok várnak.

3. Hucul Udvar Lovasközpont: hucul lovakon képzett oktatók várják a kicsiket és nagyokat lovagolni. 

4. Biciklis paradicsom: zárt bicikli út, biztonságos és lenyűgöző környezet. Bármikor tudtok kerékpárt kölcsönözni a KalandParton, hogy a természetet felfedezzétek.

 

Sarud látnivalói:

Sarud csendes utcáin sétálva gyönyörű parasztházakat láthattok lépten-nyomon. A falu főutcáján található a település jelképe a Szentháromság Római templom, benne gyönyörű szentképekkel, szobrokkal és a mai napig működőképes 1908-ban épített orgonájával. A falumúzeumnak helyet adó épület egykor a harangozó háza volt, 1901-ben épült.

Sarud központi elhelyezkedésénél fogva változatos természeti környezetben fogadja az ökoturistákat. A Tisza-tó változatos vízivilága, a medencék, csatornák, holtágak, szigetek, nádasok, sulyom mezők, tavirózsa szigetek és az itt betorkolló patak medre olyan színes állat és növényvilággal várja a látogatókat, amelyek felfedezésére, bebarangolására egyetlen nap biztosan nem elegendő.

A vízitúrákhoz tudsz kajakokat, kenukat, csónakokat bérelni a KalandParton az ÖkoPortban. Legyen szó evezős hajóról, vagy motorosról, nálunk mindent megtalálsz a felfedezéshez!

MiniZoo - kis állatkert 

Állatsimogató, és különleges állatokkal is várnak mindenkit!

 

A környék felfedezni valói:

Az elsüllyedt falu: 1876. március 24-én az akkori Tisza morotvájában lévő Árpád-kori kis falut, Tiszahalászt és rajta kívül még 23 községet elöntött a gátját átszakító Tisza. A 800 éves falu megsemmisült, de az emberek szerencsésen megmenekültek és a sarudi gát megépítésével új életet kezdhettek.A Tisza-tó rejtélyes, elárasztott faluját felkeresni valódi élmény. Az út az Óhalászi-Holt Tiszán át vezet, mely a tó egyik legszebb területe.Érdemes ellátogatni a sziget kilátó tornyához, melyről körbetekintve az egykor virágzó kis település maradványait pillanthatjuk meg. Az ÖkoPorton segítenek a kaland megszervezésében.

Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló: interaktívan, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva a folyót és gazdag élővilágát. Fő attrakciója Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, a Tisza-tó és a Tisza összes halfajával. http://www.tiszataviokocentrum.hu/?lang=1

Vízi Sétány: Poroszló mellett található, a tó belső területén, melyet 2005 nyarától várja az idelátogatókat. A sétány a Világörökség részéhez tartozó Hortobágyi Nemzeti Park területén helyezkedik el, a partvonaltól közel 500 méterre. 

Az 1500 méter hosszú sétány a víz fölötti cölöpökre épült. Ezen a hosszú palló úton felfedezhetjük a Tisza-tó természeti értékeit. A séta során 3 szigetet, 2 madárvártát, egy pihenőszigetet és egy 15 méter magas megfigyelőtornyot is megtekinthetnek az ideérkezők. 

https://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/vizisetany/oldal/vizisetany-bemutatkozas

Kiskörei Hallépcső : másfél kilométer hosszú csatorna 37 vízlépcsőből és zsilipből áll, melynek partján sétálva, a halakat szemlélve, a zubogó vizet hallgatva kerülhetünk még közelebb a természethez. https://kiskore.hu/latogatoinknak/latnivalok/hallepcso

Tiszafüredi Madárrezervátum: http://tiszafured.hu/latnivalo/termeszet/


Bízunk benne, hogy eljöttök hozzánk, és csobbantok az élményekben Sarudon!

Szeretettel várunk!

Üdvözlettel:

                                                                          Komjáthy Andrea – Kücsön Gyula

                                                                                                                    házigazdák