fbpx

Aktualitások

Nádas Kupa Sarudon – országos Optimist gyerek vitorlásverseny

Sarudra érkezik a Nádas Kupa sorozat 2020. augusztus 7-én, így először lesz a Tisza-tó Sarudi- medecéjében  országos vitorlás verseny.

Szeretnénk, ha Sarud a Tisza-tó vitorlás központjává válna, hiszen a Sarudi- medence tökéletes választás adottságaival és természeti értékeivel a hajózni vágyóknak.

Ezért is vagyunk nagyon büszkék arra, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség támogatásával és az Magyar Optimist Osztályszövetség és az Élményfalu közösségépítő szervezetének, a Gyerekreáció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület összefogásával a Sarudi- medencében először megrendezhetjük az országos vitorlás versenyt közel 50 gyermekek számára.

A versenyre érkező ifjak már augusztus 6-án vízre szállnak, és csütörtökön és pénteken edzéseket tartanak a tavon.

A futamokra augusztus 8-án és 9-én (szombaton és vasárnap) kerül sor.

Minden gyermeknek igyekszünk mi is kedveskedni, és támogatni őket abban, hogy a versenyzés mellett különböző élményekkel is gazdagodjanak első Tisza-tavi látogatásuk során.

Ezért a fiatal hajósok szabadidőjükben kipróbálhatják a KalandPart attrakcióit:
– Közép- Európa legnagyobb Aquaglide vízi játszóterét
– az ország legnagyobb szabadtéri trambulinparkját
– a Tisza-tó egyetlen kötélpálya rendszerét
– az ÖkoPort vízi sport eszközeit
– a Harcmező Csapatépítő csatatér veszélytelen játékait ( lasertag, archery tag)
– és lesz lehetőségük a buborékfoci kipróbálására is.

 

Bízunk benne, hogy a Nádas Kupa programjában a jövőben is helyet kap a Tisza-tó, és más hajóosztályok edzéseit, versenyeit is vendégül láthatjuk Sarudon, az Élményfaluban, és ezáltal az Élményfalu a haza vitrolás élet új központjává válhat.

Addig is folytatjuk a Tisza-tó Sail project keretében a vitorlázás népszerűsítését Sarudon, jelenleg is zajlik egy vitrolás tábor, ahol 11 gyerek sajátítja el a vitorlázás alapjait, tovább építjük a bérelhető vitorlás flottánkat, ami hamarosan közel 30 hajóból fog állni, folytatjuk a baráti vitorlás találkozók szervezését, a gyorstalpaló egy hétvégés gyakorlati Kalóz kormányos képzéseinket és az új vitorlás bázis, a S.Port Klubkikötő építését.

Szeretettel várunk minden vitorlázni, szörfözni vágyót az Élményfaluban, Sarudon.

2020-ban INGYEN biztosítunk parti tárolóhelyet a Kalóz méretnél kisebb vitorlások számára Sarudon, a vitorlás élet felpezsdítése érdekében.

Jó szelet kívánunk mindenkinek!

 

Fotó: https://www.facebook.com/NadasCup/photos/pcb.1406065156245844/1406065096245850/?type=3&theater