Kövess minket:

Közép- Európa legnagyobb AQUAGLIDE vízijátszótere vár a Tisza-tavi kis faluban, Sarudon

Ugorj be hozzánk - és érezd jól nálunk magad! Élményfalu Sarud. A Tisza-tó Kalandközpontja

Úszó "Játszótér" a Tisza-tó vízén

Mi is az a Vízijátszótér?

A környező országok tengereinél járva biztosan ti is sokan láttatok már hatalmas úszó ballonokat víz tetején, amelyeken emberek rohangáltak, estek- keltek, s harsányan nevettek egymás esésein. Talán néhányan ki is próbáltátok ezeket a különleges játszótereket.

Néhány éve ezek a vízi élményparkok kisebb nagyobb méretben megjelentek már a Balatonon, a Velencei-tavon s néhány kisebb tavunkon is. Általában egy sárga- zöld színvilágú játékpark- rendszer terjedt el környezetünkben, melynek elemei izgalmas kalandokra hívják a környékükön pihenő mozogni vágyó vendégeket.

Egy hatalmas vízi élménypark egy kis faluban

A közelmúltban azonban valami teljesen egyedi attrakció érkezett Magyarországra. Az első úszó Vízijátszótér.

Egy május végi napon két németül beszélő szakember parkolta le autóját és utánfutóját a Tisza-tó Sarudi- medencéjének partján, a Kalandpart területén. Nagy csomagokat, sok-sok kötelet, láncot és horgonyokat pakoltak szét a leendő strand mellett. Békaruhát öltöttek magukra, csónakba ültek és elkezdték alaposan felmérni, szinte végigtapogatni az előttük található védett medence alját. Kikerült néhány kisebb bója, amelyek egy hatalmas területet határoltak. Nem láttunk még soha ilyet felénk.

EURÓPA MÁSODIK LEGYNAGYOBB AQUAGLIDE PARKJA ÉRKEZETT
A TISZA-TÓRA

A korábbi megbeszéléseink során közösen terveztük meg azt az egyedi játék-rendszert, ami a világon sehol máshol nem található ilyen összeállításban. Nagyravágyók voltunk. Sikerre éhesek és merészek. 

Szerettük volna, ha egy olyan attrakciót építhetünk fel a Tisza-tavon, egy kis faluban - Sarudon, aminek a csodájára járnak, amilyen méretű nincs még egy az országban (de forgalmazó nyilatkozata alapján Közép- Európában sem). Olyan eszközparkot álmodtunk, meg ami megfelel a víz sajátosságainak, és egyszerre tudnak rajta kicsi és nagyok is játszani. Célunk volt, hogy az önálló játékon kívül versenyek, csapatépítések lebonyolítására is alkalmas legyen az új park. S addig- addig tervezgetünk, alakítgattuk, bővítgettük, hogy a végén egy több, mintl 2,000 m2 - es játékparkot raktunk össze.

Építésekor Európa második legnagyobb úszó vízi élményparkját.

Így épült (először)

Az első nap a pakolás jegyében telt, rögzítő kötelek százaira kerültek fém karabinerek és láncok, az egész egy hatalmas építőjátékhoz kezdett hasonlítani. De ekkor még minden felfújható elem összecsomagolva pihent a zöld fűben. Másnap a felkelő nap már a parton találta a csapatot, akik újra búvárruhába bújtak és elkezdték a horgonyokat elhelyezni a mederben. Nem látszott rajtuk az öröm az első kör után, mert olyan mély iszapba kellett elhelyezni a rögzítő elemeket, hogy volt ahol, a teljes felsőtestük eltűnt a nyálkás talajban. Úgy néztek ki, mint Shrek a mocsarában, csöpögött róluk a sár. Nem ilyen körülményekre számítottak, hiszen búvárként nem egy izgalmas élmény csupán tapogatás útján tájékozódni és így összeépíteni egy több száz elemből álló biztosító rendszert.

Pár óra múlva abbahagyták a dagonyázást, kibújtak védőruhájukból és végre csomagolni kezdték az első felfújható elemet. Amint a kompresszor felsüvített, a módszeresen összehajtogatott kék- fehér ponyva elkezdett életre kelni. Először csak lassan nyíltak szét a felületek, majd egyre magasabb légvár kezdett a szemünk előtt kialakulni. Közel 30 percig tartott az első kisebb elem felállítása. Amikor lezártuk az elem nyílásait, kíváncsian vizsgáltuk meg a ragasztásokat, a szelepeket, a rögzítő gyűrűket. Mindegyik profi munka volt. Először töltött el bennünket az a megnyugtató érzés, hogy valóban jól választottunk, s a cég vállalásainak minden szava igaz.

Az első elem után sorra nőttek fel a semmiből a különleges alakú ballonok, s egy hatalmas felfújható játszótér épült fel egy nap alatt a parton. Talán még a lemenő nap is vidámabban tért nyugovóra aznap, utolsó sugaraival megcirógatva a természetben megpihenő játékokat. Harmadik nap elkezdődött a legizgalmasabb része az építésnek. A hatalmas elemeket a zöld füvön becsúsztattuk a partról a vízbe és a több száz kilós játékok elkezdtek lebegni a víz tetején. Aztán szép lassan elkezdtük őket bevontatni a már precízen kimért helyükre. Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen még egy gyengébb szél is Tiszanánáig sodort volna bennünket...

Szerencsére a szélcsendben gyorsan kattantak a karabinerek a megfelelő gyűrűkben és pár perc múlva már ott lebegett a leendő vízi élménypark első eleme a nádasokkal övezett medence közepén. A kerékpárosok megálltak és ámulva nézték, hogy ebből bizony mi lesz. S a park szép lassan, de látványosan épült. Óránként újabb elemek kerültek be a helyükre, s a nagy elemek között elkezdtek hidak, átjárók épülni, amelyek egységbe rendezték az olykor 3-4- 5 méter magas elemeket is. A Játszótér kicsivel több, mint 4 nap alatt épült fel. Az Aquaglide szakemberei néma csendben, szerényen és serényen tették a dolgukat. Igazi profik voltak, akik a semmiből építettek nekünk kevesebb, mint egy hét alatt egy látványos, igényes és izgalmas vízen úszó élményvilágot.

Aquaglide Vízijátszótér - Sarudon, a Tisza- tó felszínén

Így készült el az Élményfalu Vízijátszótere, ami egyben Magyarország első, Európa második legnagyobb Aquaglide vízi élményparkja. Egyszerre akár 200 résztvevőnek biztosít különleges mozgásélményt, a gyerekektől kezdve a sportos nagyszülőkig mindenki számára. A Vízijátszótér egy izgalmas, de veszélyes kaland is. Csak úszni tudó vendégek vehetik igénybe. Minden résztvevő számára biztonsági mellényeket biztosítunk, melyek viselése kötelező.

Ugorj be hozzánk!

A Vízijátszótér, a Kalandpart egyik leglátványosabb eleme minden évben a Kalandpart nyitásától (általában június elejétől) várja a vendégeit- időjárástól függően. A hidegebb időjárás esetén sem kell a résztvevőknek lemondani erről a különleges kikapcsolódásról, hiszen számukra neoprén ruhákat is tudunk biztosítani. Általában szeptember közepéig tartjuk nyitva a parkot.

Az aquaglide vízijátszótér a tisza-tó egyik legnépszerűbb aktív turisztikai attrakciója.

Bár a népszerűségét és egyediségét látva a környékünkön több kisebb felfújható parkot telepítettek a Tisza-tó vizére, azonban méretével, látványával, a part elemeinek és az átélhető kihívásoknak a számával, az elemek méretével egyik sem fogható a KalandParton található vízi élményparkhoz.

A Vízijátszótér a gyerekek számára vicces, sportos szórakozás, a felnőttek legtöbbje számára egy mulatságos erőpróba, teljesíthetetlen kiképző tábor. Mindeki imádja. Aki benne van, az a saját csobbanásaiért, aki a partról nézi, az esetlen vagy éppen látványos vízbe pottyanásokért.

Az Aquaglide Vízijátszótér az Élményfalu büszkesége. Nem csak a környékről, de az országhatáron túlról is érkeznek családok hozzánk, a különleges élmények miatt. Az iskolás csoportok legkedveltebb időtöltése Sarudon.

BIZTONSÁGOS ÉLMÉNY:

A Vízijátszótér igénybevételének a játékban résztvevők biztonsága érdekében szigorú szabályai vannak.

122 cm testmagasság alatt és 210 cm fölött az élményparkba életvédelmi okok miatt nem tudjuk fogadni a vendégeket. A park igénybevételének feltétele, a személyzet által biztosított mentőmellények viselése. A játék előtt minden turnus számára egy szabályismertetést végzünk szóban, megismételve a Balesetvédelmi Oktatóanyagban olvasható irásban átadott információkat.

Működés:

Az Aquaglide Vízijátszótér minden nap 10,00 órakor indítja első turnusát. A Csoportok óránként indulnak a partról a játszótérre, amit vagy órás blokkokban, vagy egész napos belépővel vehetnek a játszótársak igénybe. A vízijátszótéren egy időben 200 vendég tartózkodhatna, de a vendégeink kényelme érdekében egy időben nálunk maximum 80 ember tartózkodhat a parkban.

Az aquaglide vízijátszótér csak megváltott kalandpart élménystrand belépővel látogatható.

A Vízijátszótér árai:

1 órás belépő:        3,000 Ft/ fő

1 napos belépő:     7,500 Ft/ fő

Csoportkedvezmény (10 fő fölött):   10 %

Az Élményfalu szállóvendégeinek kedvezménye:  10 % 

A kedvezmények NEM összevonhatók.

Csoportos bejelentkezés:    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

                                            06-30/70 7033844

A Kalandpart címe:

3386 Sarud, KalandPart  - Tisza-tó 

GPS: 47.58042343195126, 20.612162655003957

Parkolás:

KalandPart Parkoló          - 1,000 Ft/ nap ( az összeg a Kalandpart belépőjére, szolgáltatásaira levásárolható )

KalandPart VIP Parkoló   - 3,000 Ft/ nap (nem levásárolható)

Egyéb megkülönbözető "jegyek":

KalandPart noPETpart  - a Tisza-tó első ÖkoPartja

KalandPart NEM DOHÁNYZÓ STRAND - csak a gátkorona kijelült pontjain enegdélyezett a dohányzás!

KalandPart  noCASHpart - 2021- től CSAK kártyás fizetés a KalandPart területén (HelloPay kártya váltható), készpénzt csak kártya feltöltésre fogadunk el.

Szeretettel várunk!

Ugorjatok be hozzánk, Közép- Európa legnagyobb Vízijátszóterébe!

ÉLMÉNYFALU SARUD

A Tisza-tó szeretete nem lehet csupán üzlet. Szenvedély. Szeretet, Személyes elköteleződés. Egy élethosszig tartó küldetés ...