IV. INTERSPORT TISZA-TAVI FÉLMARATON 2020.

A versenydátum egyeztetés alatt!

Sorry, our sale is over, see you next time

IV.  INTERSPORT
TISZA-TAVI
FÉLMARATON 2020.  JÚNIUS  6.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Miben más ez a futóverseny, mint a többi?

Jótékonyság - Összefutunk
2020-ban is, hogy segíthessünk!

2020-ban is folytatjuk a Félmaratonhoz kapcsolódó karitatív akciónkat. Az idén a LÁTÁSSÉRÜLT emberekre figyelünk, együttműködve a Láthatatlan Kiállítás szervezőivel. Az Intersport, a Gyerekreáció Egyesület és az Élményfalu a Bízz Vakon egyesülettel közösen a LÁTÁSSÉRÜLTEKNEK és Családjuknak igyekszik lehetőséget teremteni arra, hogy egy nagyobb közösség részeként egy speciális CSALÁDI TÁBORBAN fedezhessék fel a Tisza-tó által nyújtott élményeket.

Gyermek és kutyabarát futóverseny

Ez a futóverseny mindenkié. Várjuk a gyerekeket is
1 km-es távval, ahol közelebb kerülhetnek
az olyan fontos értékekhez, mint a sportolás és a természet szeretete, belekóstolhatnak
a versenyzés izgalmába is, és értékes
nyereményekkel is készülünk. És várjuk a kutyásokat is, akik szeretnének kedvencükkel együtt élvezni a futás örömét.

Profi szervezés a biztonság és egészség jegyében

Félmaraton alatt mindvégig figyelünk rátok, a futószámok időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó csapat áll készenlétben.
A futóverseny szervezői egészségügyi
szolgálattal is figyelnek rátok, akik frissítőkkel és
lelkesítő szavakkal várnak benneteket.
A frissítő pontokon vízzel, izotóniás itallal,
szőlőcukorral és banánnal várjuk Sarud hőseit.

A szervezőkről

Az Élményfalu egy olyan életmódközpont, aminek középpontjában az egészséges élet áll. Ennek keretében minden ötletet és rendezvényt szívesen fogadunk, ami elősegíti ezt az életvitelt. Az Élményfalu ehhez tárgyi hátteret és kedvezményeket is biztosít. Hisszük, hogy a szolgáltatásaink teljes köre teszi egésszé a mozgás örömét az idelátogatók számára.

Annak érdekében, hogy az Élményfalu a lehető legaktívabban tudjon részt vállalni a helyi kezdeményezések fellendítésében, létrehoztuk a GyereKreáció Sport és Közösségfejlesztő Egyesületet, aminek célja, hogy a megújuló faluban olyan tenni akaró közösségeket hozzon létre, amelyeket a Tisza-tó partján átélhető sport és kulturális élmények kapcsolnak össze és ezzel az Élményfalu infrastruktúrájára egy önmagáért felelős és tenni akaró, és a vendégek számára vonzó programokat kínáló közösség jöjjön létre.

Nevezési feltételek

A nevezés kizárólag a jelentkezési lap kitöltésével és leadásával/ beküldésével, és a nevezési díj megfizetésével/ átutalásával és az ezek alapján kapott visszaigazolással érvényes.

Nevezési feltételek

A nevezés kizárólag a jelentkezési lap kitöltésével és leadásával/ beküldésével, és a nevezési díj megfizetésével/ átutalásával és az ezek alapján kapott visszaigazolással érvényes.

 • K&H Bank zrt. 1040 9015 5052 6777 8271 1000
 • IBAN számlaszám: HU93 1040 9015 5052 6777 8271 1000
 • SWIFT: OKHVHUHV
 • Regisztrációs szám, Félmaraton, Név, Születési dátum
 • A Félmaratonon minden futó saját felelősségére indul, ismeri a választott táv hosszát, a Tisza-tó partján vezető pálya sajátosságait, saját egészségi állapotát, felkészültségét és teljesítőképességét. Ennek tudatában indul a futóversenyen. A szervezőket semmilyen felelősség nem terheli a fentiekből kifolyólag.
 • A nevezéssel a versenyző feltétel nélkül elfogadja a félmaraton szabályait és etikáját.

 • Nevezni kizárólag a nevezés feltételei pontban előírt módon lehet.

 • Előnevezés 2020.04.30-ig

A félmaratonra érkezett nevezés visszamondását, törlését adminisztratív okok miatt nem tudjuk biztosítani. A nevezési díj visszautalására nincs lehetőség. A nevezés más személy részére átadható, ha arról a szervezőket írásban (kizárólag e-mailben) tájékoztatják. 

Galéria

Júniusi meghívó a Tisza-tóra

2020-ban az ország számos pontján várnak rád futóversenyek, de ha a családnak van beleszólása, hogy merre ródd a kilométereket, ők biztosan a Tisza-tavat választaná. Nevezz a IV. Tisza- tavi Félmaratomra, ha örömöt akarsz szerezni magadnak és a szeretteidnek egyaránt.

Nincsenek leküzdhetetlen távolságok

A sarudi futóversenyen a neked ideális távot választhatod. Futhatsz babakocsival, rajthoz állhatsz a gyerekekkel, szaladhatsz a kutyáddal és szabadon választhatsz a 1, 7, 14, 21, 28 km –es távok között. Minden számban külön hirdetünk nyerteseket.

A gyors döntés technikai pólót ér

A Tisza-tavi Félmaraton minden futója az Intersport jóvoltából rajtcsomagot kap, és mindenki nyakába az Élményfalu egyedi futóérme kerül. Ha 2020. 07. 15-ig nevezel a versenyre, akkor ezeken az ajándékokon kívül még egy egyedi futópólót is ajándékba kapsz. A startnál találkozunk!

Összefutó csomag

A 4. Intersport Tisza-tavi Félmaratonon a verseny történetben először 10 fős céges csapatok is nevezhetnek egy speciális ÖSSZEFUTÓ CSOMAGGAL, melynek lényege, hogy a csapatok egy tagja egy külön ÖSSZEFUTÓ futamban indul egy vak/ látássérült sportolóval egy 1 km- es távon, s a csapat minden tagja támogató áron vehet részt távtól függetlenül a versenyben.

Jótékonysági nevezési díj: 120,000 Ft / 10 fő
Felhasználás: 60,000 Ft Bízz Vakon kiemelt csapat támogatás 10*6,000 Ft távtól független nevezési díj a csapat tagjai számára.
A futóversenyre benevezett céges csapatok között kisorsolásra kerül a Láthatatlan Kiállítás által felajánlott 10 fős tiszteletjegy.

2020 júniusában fussunk össze a Tisza-tónál

Az idén is az ország számos pontján várnak rád futóversenyek.

Mi azonban bízunk abban, hogy az idén június első szombatján így is újra több százan fogunk Összefutni a Tisza- tó partján, hogy együtt élvezzük a mozgást, a természetet, a verseny különleges hangulatát, s ezzel támogassuk a látássérültek teljesebb életét. 

S míg a futók róják a kilométereiket a tavat körülvevő gátkoronán, addig a kísérők és a családtagok is kellemesen szórakozva tölthetik az időt, élvezve az Élményfalu szolgáltatásait, kalandjait, a Kalandpart homokos nyíltvízű strandját, ahonnan pár lépés csupán felfutni a gátra és biztatni az ellenőrző ponton áthaladó versenyzőket.

Szeretettel várunk Benneteket Sarudon, a Tisza-tó legsportosabb falujában.

2020-ban fussunk össze a Tisza-tónál

Az idén is az ország számos pontján várnak rád futóversenyek.

Mi azonban bízunk abban, hogy az idén június első szombatján így is újra több százan fogunk Összefutni a Tisza- tó partján, hogy együtt élvezzük a mozgást, a természetet, a verseny különleges hangulatát, s ezzel támogassuk a látássérültek teljesebb életét. 

S míg a futók róják a kilométereiket a tavat körülvevő gátkoronán, addig a kísérők és a családtagok is kellemesen szórakozva tölthetik az időt, élvezve az Élményfalu szolgáltatásait, kalandjait, a Kalandpart homokos nyíltvízű strandját, ahonnan pár lépés csupán felfutni a gátra és biztatni az ellenőrző ponton áthaladó versenyzőket.

Szeretettel várunk Benneteket Sarudon, a Tisza-tó legsportosabb falujában.

Mivel várunk a Félmaraton során?

Póló

Chippel ellátott rajtszám

Pálya jelölés

Kattints az ikonra a részletekhez!

Időmérés

Egyedi befutóérem

Frissítő pontok

Részvétel a versenyt követő ebéden

Részvétel a versenyt követő tombolán

Csomagmegőrzés

Mit mondanak mások a Futóversenyről?

Időpont és távok:

A verseny időpontja: 2020.

 • 9:00 – 1 km “Sarudi Lurkó futás” gyermekfutam Élményfalu
 • 9:30 – 1 km kutya + gazdi “Kalandparti futó EB -ek” – Sarud Élményfalu
 • 10:00 – 28 km ” Élményfalu Extra összefutás” – Sarud Élményfalu – töltés korona Kisköre felé
 • 10:15 – 21 km “Tisza-tavi Félmaraton” – Sarud Élményfalu – töltés korona Kisköre felé
 • 10:30 – 14 km “Tisza-tó parti gátfutás” – Sarud Élményfalu – töltés korona Kisköre felé
 • 10:45 – 7 km “Aquaglide Beugró Futás” – Sarud Élményfalu – töltés korona Kisköre felé
Sarudi lurkófutás (1 km)
1 km
Kalandparti futó EB-ek: 1 km
1 km
Élményfalu Extra összefutás: 28 km
28 km
Tisza-tavi Félmaraton: 21 km
21 km
Tisza-tó parti gátfutás: 14 km
14 km
Aquaglide Beugró Futás: 7 km
7 km

Nevezési díjak

1 km kutya és gazdi

3.500 Ft

1 km gyermekfutam (14 éves korig)

INGYENES

Összefutó csomag

120.000 Ft/10 fő

Miért is érdemes futni?  A IV. Tisza- tavi Félmaraton díjazása

 • A Félmaraton minden versenyszámának első három futója ajándékot kap. A futóversenyt követően, rajtszámoddal tombolasorsolás keretében értékes ajándékokat és kedvezményeket nyerhetsz!

Kötelező formaságok, rajtszám, rajtcsomag

 • A félmaraton rajtcsomagjának átvételéhez a futóknak fényképes igazolvánnyal kell igazolnia magukat. E nélkül a rajtcsomagot nem tudja átvenni! A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a rajtszámot letakarni tilos. Rajtcsomag felvétel: június 5.-én 17:00-tól 20:00-ig versenyközpontban (Sarud, strand) illetve a verseny napján 7:30-tól a versenyközpontban (Sarud, strand)

Frissítőpontok, biztosítás és elsősegély

A IV. Intersport Tisza-tavi Félmaraton végig vigyázó szemek kísérnek. A futóverseny szervezői egészségügyi szolgálattal és felügyelő személyzettel is figyelnek rátok, akik frissítőkkel és lelkesítő szavakkal várnak benneteket. A frissítő pontokon víz, izotóniás ital, szőlőcukor és banán is elérhető a futók számára.

A futószámok időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó csapat áll készenlétben. A terep jellege miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet, ezért kérjük, kiemelten ügyeljetek a saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítsetek az esetleg balesetet szenvedett futótársaitoknak.

A Tisza-tavi Félmaraton útvonala mellett ellenőrzőpontokat jelöltünk ki, melyeken rögzítjük az áthaladásotokat. Fenntartjuk a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzük a futókat, időjárási problémák és/vagy biztonsági okok miatt megállítsuk a versenyt vagy módosítsuk a limitidőket.

 • A Félmaraton távjainak teljesítését akkor tudjuk értékelni, ha minden távhoz egy szintidőt határozzunk meg, hogy az ügyintézéssel időben haladni tudjunk. A mért szintidők:

  7 km- nél 1 óra
  14 km-nél 2 óra
  21 km- nél 3 óra
  28 km-nél 4 óra.

Szabályok és tudnivalók

A futóverseny útvonalát a Félmaraton saját szalagjával és irányjelző tábláival jelöljük, hogy könnyen tájékozódjatok. A fordulási pontoknál mindenhol fordulhattok kollégáinkhoz.

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint:

 • Az útvonal komoly levágása – azonnali kizárás
 • Szemetelés – azonnali kizárás
 • Tiszteletlen viselkedés (önkéntesekkel, horgászokkal vagy futókkal szemben) – azonnali kizárás
 • Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…) – azonnali kizárás
 • Rajtszám letakarása – 15 perc büntetés
 • Rajtszám helytelen viselése – 15 perc büntetés
 • Ellenőrzőpont kihagyása – azonnali kizárás
 • A félmaraton hivatalos személyzetének (orvos, pontfőnök, pályabíró, mentő) utasításának megtagadása – azonnali kizárás
 • Limitidőn túli beérkezés – nem értékelt teljesítmény
 • Segítségnyújtás elmulasztása – azonnali kizárás
  Az esetleges 15 perces büntetésed az elrendelés után rögtön életbe lép, azaz meg kell állnod, a versenyt a büntetési idő lejártáig nem folytathatod. A nem rögzített kihágásokban a pályabírók döntenek.
 • Fenntartjuk a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsuk a futóverseny útvonalat, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt a rajt idejét, helyét vagy töröljük a versenyt.

 • Ha kutyával érkezel, szívesen látunk Sarudon. A Félmaraton Kutya + gazdi futószámában csak oltási könyvvel igazoltan érvényes oltásokkal rendelkező pórázon vezetett kutyákkal vehetsz részt. Az rajtcsomag átvételekor be kell mutatni az oltási könyvet. A Kalandpart víz felőli oldalára kutyát behozni tilos. Kérjük, szedd össze a kutyád ürülékét, bárhol is végezze a dolgát.

 • Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért mi rendezők nem tartozunk felelősséggel.
 • Köszönjük, ha elfogadod, hogy a versenyre való nevezésed során az GDPR jogi szabályzatunkban foglaltaknak megfelelően erre vonatkozó egyértelmű hozzájárulásoddal hozzájárulsz, hogy rólad képek, videók készülhetnek a verseny során. Amennyiben ehhez nem járulsz hozzá, nem tudjuk biztosítani részvételedet a futóversenyen, mivel nem tudunk megfelelni a rendezvényen annak, az elvárásának, hogy e nyilatkozat hiányában személyedet a képeken, felvételeken azonosítsuk. A Félmaratonon és a rendezvény kapcsolódó programjain készült képekkel, videókkal mi, a verseny rendezői rendelkezünk, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatjuk.

Minden adatodat törvényi előírásinknak megfelelően kezelünk az alábbi linken elérhető GDPR szabályzatunkban foglaltaknak megfelelően (www.elmenyfalu.hu/ adatkezelés). Csak akkor tudjuk elfogadni a nevezésed, ha kifejezetten hozzájárultál adataid kezeléséhez, a megfelelő rovatok egyértelmű kitöltésével. Aki ezt nem fogadja el, sajnos nem indulhat a futóversenyen. A nevezési lap elküldésével és a nevezési díj megfizetésével elismered, hogy a III. Intersport Tisza-tavi Félmaraton versenyszabályzatát megismerted, és azt, mint akaratoddal mindenben megegyezőt elfogadod. A megadott adataidat 8 évig tároljuk. Nyilatkozatodnak megfelelően adataidat a versennyel kapcsolatos adatszolgáltatáshoz, elszámolások elkészítéséhez, illetve marketing tevékenységünkhöz használjuk fel.

Az Élményfalu kft. nevében tájékoztatunk, hogy adataid felhasználását megszüntetheted az sarud@elmenyfalu.hu címre küldött elektronikus üzenetben, vagy az Élményfalu kft. 3386 Sarud Kossuth u. 68. címre elküldött leveleddel.

Kiegészítő programlehetőségek

(kedvezményes árakon)

Programlehetőségek

 • Kerékpár kölcsönzés/ túra
 • Csónak kölcsönzés/ túra
 • Kajak/kenu kölcsönzés/túra
 • Sárkányhajó kölcsönzés/ túra
 • Szörf kölcsönzés
 • Strandolás, szabadidős játékok

Játékok

 • Paintball – min. 15-20 fő regisztrációja esetén (regisztráció: info@tiszatavifelmaraton.hu)

 • Airsoft – min. 15-20 fő regisztrációja esetén (regisztráció: info@tiszatavifelmaraton.hu)

 • Sportolási lehetőségek (foci, röplabda, tollas stb. )

 • Horgászat

 • Tisza-tavi MiniZoo

 • A RÉSZTVEVŐK GYERMEKEI SZÁMÁRA JÁTSZÓSÁTOR!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tisza-tó Élményfalu – a Tisza-tó AKTÍV turisztikai központja

Címünk

3386 Sarud, Kossuth Lajos u. 68.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tisza-tó Élményfalu – a Tisza-tó AKTÍV turisztikai központja

Címünk

3386 Sarud, Kossuth Lajos u. 68.

Rólunk

Az Élményfalu csapata kiemelt figyelmet fordít a sportolásra. Segíteni akarunk az itt élőknek, és alternatívát nyújtani a minőségi aktív pihenésben vendégeink számára. Ezen dolgozunk minden nap, és ez a Futóverseny célja is.