Kövess minket:

TISZA-TÓ SAIL

SPORTVITORLÁZÁS SARUDON

Az Élményfalu vitorlás bázisa

Sokakban a mai napig az a tévhit él, hogy vitorlázni csak a Balatonon lehet…
Az Élményfalu Sarud tervezésekor kiemelt feladatunknak tekintettük, hogy kihasználva a Sarudi- medence adottságait itt építsük fel Magyarország új kishajós vitorlás központját. Az utóbbi időben végbement változások – Balatoni kikötőhelyek hiánya, Velencei- tó vízkészletével és vízszintjével kapcsolatos problémák – felértékelik a Tisza-tó jelentőségét.

Biztonság

A Sarudi- medence partján az RSOE által működtetett országos Viharjelző rendszer működik, két állomás szolgálja a hajósok tájékoztatását, Sarudon és Újlőrincfalván.

A Sarudi- medence adottságai a vitorlázók szemszögéből

A Sarudi-medence tulajdonképpen önmagában az ország második legnagyobb tava.

Vízfelületének nagysága 25,69 km2 ( ebből nyílt víz 18,16 km2),  átlagos vízmélysége 1, 5 méter.

(A Velencei- tó vízterületének nagysága 24,03 km2 (ebből nyílt víz 14,1 km2), átlagos vízmélysége 2 méter). A Tisza-tó legnagyobb nyíltvizű medencéjének partján nincsenek beépített területek, az érintetlen természet várja a hajósokat.  A vízfelületet a gátkorona, nádasok/ gyékényesek és ártéri erdő veszi körbe, a terület az Alföld része, dombok, hegyek nem zavarják a légmozgást.

Adottságainál fogva a Tisza-tó Sarudi- medencéjében maximum 1 méteres tőkesúlyos hajós tudnak kényelmesen hajózni (a nádasok környékén 80 cm körüli vízmélység is elképzelhető), így nagyobb vitorlások számára a terület nem hajózható. Kijelenthetjük, hogy a Tisza-tó Sail vitorlás bázison, a kis merülésű hajók, svertes, vízballasztos hajók és katamaránok érzik jól magukat, azaz a Sarudi- medence a kishajós vitorlások és szörfösök paradicsoma szeretne lenni.

Kikötők

S.Port Vízibázis

Az Élményfalu igyekszik megfelelő infrastruktúrát biztosítani a Tisza-tavon vitorlázni vágyók számára. A S.Port Vízibázison található jelenleg a Tisza-tó Sail saját vitorlás flottája. Itt tudjuk fogadni azon vitorlásokat, akik nyaralásuk ideje alatt, vagy akár az egész szezonban Sarudon szeretnék tartani a hajójukat.

ÖkoPort Klubkikötő

Közvetlenül a Sarudi-medence partján épül az Élményfalu Sarud új kikötője, az ÖkoPort Klubkikötő.

Sajnos az elektromos hálózat kiépítésének időigénye miatt az a kikötőnk 2022-ben még nem tud hajókat fogadni.

Szolgáltatásaink vitorlásoknak

This image for Image Layouts addon

Sólyázás

A KalandParton található S.Port Vízibázison lehetőség van vitorlás hajók sólyázára.

A Sólyázás bruttó díja:
Saját eszközökkel: 8.000 Ft/ alkalom
Az bázis eszközeivel: 13.000 Ft/ alkalom.

This image for Image Layouts addon

Hajók és sólyakocsik tárolása

A S.Port Vízibázison parton vagy úszóstég mellett tudjuk vállalni hajók tárolását, elkerített, őrzött területen a nálunk tárolt hajók sólyakocsijainak tárolását.

Bruttó áraink

Sólyázás

Saját eszközökkel: 8.000 Ft / alkalom
Az bázis eszközeivel: 13.000 Ft / alkalom.

Tisza-tó Sail Vitorlás Szakosztály

A Tisza-tó Sail a Gyerekreáció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület vitorlás szakosztálya. Célunk, hogy egyre több hazai versenyen legyenek olyan versenyzőink, hajóink, amelyek a Tisza-tó Sail színeiben versenyeznek. Optimist és Kalóz osztályban már vannak versenyzőink, illetve a Balaton két 70- es cirkáló a Tisza-tó Sail csapataként versenyez (Pannónia, Krajcár). Bízunk benne, hogy egyre több versenyző és hajó áll rajthoz a jövőben az Élményfalu támogatásával.

Képzések, tanfolyamok

Fontos feladatunknak tekintjük, hogy az engedély nélkül vezethető kishajókat népszerűsítsük a Sarudi-medencében. Ennek érdekében gyorstalpaló gyakorlati képzéseket szervezünk KORMÁNYOSKÉPZŐ néven az érdeklődők számára. A képzés végzettséget nem, de hajózási alapokat és jó társaságot biztosít a résztvevők számára.

Hajóvezetői képzésekben partnerünk a KAPITÁNY HAJÓSISKOLA.

This image for Image Layouts addon

Vitorlás táborok

Vitorlázni gyerekkorban lehet igazán könnyen megtanulni. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb gyerek megismerje a vitorlázás alapjait és a vitorlázás élményét a nyári szünetben kiscsoportos vitorlás képzéseket szervezünk. A táboraink szakmai programját a Magyar Vitorlás Szövetség tagjaként a VitorlásSuli előírásait betartva bonyolítjuk le. Jelentkezz MOST a Tisza-tó Sail nyári vitorlás táborokba.

Bővebben a táborról

Vitorlás Csapatépítés

Bár sokan azt gondolják, hogy a vitorlázás egy drága „ÚRI” sport, mi azonban meg vagyunk arról győződve, hogy a kishajós vitorlázás egy elegáns, és elérhető sport bárki számára. Erre a sportra igaz, hogy a csapat tagjai „egy hajóban…”. A Tisza-tó Sail Vitorlás bázison Kalóz hajókkal vállaljuk vitorlás tematikára épülő Csapatépítő programok teljes lebonyolítását, vitorlás edzőkkel, képzett, gyakorlott vitorlázókkal

Versenyek

A Sarudi- medence ideális vízterület vitorlás rendezvények, versenyek lebonyolítására.

A Tisza-tó Sail szervezésében több verseny is megrendezésre kerül az év folyamán melyekre jelentkezni a Tisza-tó Sail META oldalán, és az Élményfalu által szervezett rendezvényeket tartalmazó menüpontjában lehet.


Büszkeség számunkra, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség versenyeinek is helyet adhatunk Sarudon. 2022-ben az Optimist Osztályszövetség és a Kalóz Osztályszövetség után a FINN Osztályszövetség is versenyt szervez Sarudon. Szeretettel várjuk a többi vitorlás versenyzőt is a Tisza-tó partján.

Tisza-tó Sail képekben

ÉLMÉNYFALU SARUD

A Tisza-tó szeretete nem lehet csupán üzlet. Szenvedély. Szeretet, Személyes elköteleződés. Egy élethosszig tartó küldetés ...