Kövess minket:

Az élményfaluról

Igyekszünk majd kedvet csinálni neked ahhoz, hogy gyakran térj vissza hozzánk, hogy általunk, velünk, segítségünkkel felfedezd Magyarország egyik legsokszínűbb turisztikai régóját, a Tisza-tavat.

Üdvözlünk!

Köszönöm, hogy beugrottál hozzánk!

Ez az Élményfalu első blogbejegyzése.

Igyekszünk megosztani veled hasznos ismereteket az egykori víztározó mindennapjaiból, bemutatjuk neked néhány féltett titkát, nyomkövetheted az arcvonásainak átalakulását az évszakok változásához igazodva s persze beszámolunk majd az érdeklődésre számot tartó eseményekről, rendezvényekről, s persze az Élményfalu életéről.

Úgy tervezzük, hogy lesznek ismeretterjesztő bejegyzések, sok- sok átélt kaland, bemutatkozunk neked és beszámolunk arról, hogy milyen út is vezetett oda, hogy a „Fogyó Hold falujából” újra feltudjuk támasztani az egykor a Tisza-tó Gyöngyszemének tartott települést.

S néha visszaemlékezünk, bepillantunk abba a különleges kalandba, amit számunkra, budapesti gyüttmentek számára ez a vidék tartogatott és bízunk benne, még sokáig tartogat…

Szívesen mondanánk azt neked, hogy a Kiskörei Vízlépcső kialakulása óta itt élünk, és még az elárasztás előtti időkből ismerjük az egykori területeknek minden titkát. Sajnos ez nincs így. Mi magunk is pár éve vetődtünk először erre a csodálatos vidékre, megismertük a felszínét, beleszerettünk, és úgy éreztük, hogy hozzá tudnánk tenni, van erőnk, tudásunk és szándékunk, hogy megmutassuk országnak – világnak ezt a szimbólumot, ahol az emberi kéz által mart sebekből egy új élet fakadt, s birtokába vette a józan ész realitásával tervezett mérnöki csodát.

A Tisza-tó tavaly volt 45 éves.

Fiatal kora ellenére azonban magában hordoz mindent titkot és szépséget, amit a virtuális világban nem tapasztalhatsz meg. Az élményért ide kell jönnöd, személyesen. Sarudra. Az Élményfaluba.

Élőben.

S meg kell állnod pár pillanatra.

Itt, a természet oldalán.

Köszöntünk.

Fedezd fel nálunk a saját természetedet!

ÉLMÉNYFALU SARUD

A Tisza-tó szeretete nem lehet csupán üzlet. Szenvedély. Szeretet, Személyes elköteleződés. Egy élethosszig tartó küldetés ...