Kövess minket:

ÉLMÉNYFALU SARUD

A TISZA-TÓ AKTÍV- ÉS ÖKOTURISZTIKAI KÖZPONTJA

Kedves Tisza-tó Szerető!

Örülünk, hogy megérkeztél hozzánk, a Tisza-tó egyik legszebb vízparti falujába: Sarudra.

Már vártunk. Rég készülünk az érkezésedre.

Számítottunk arra, hogy eljön az a pillanat, amikor bemutatkozhatunk Neked.

Ez a web oldal az Élményfalu, a Tisza-tó Aktív és Ökoturisztikai Központjának személyes meghívója Sarudra, a Tisza-tó Gyöngyszemének is tartott pihenőfaluba, s a KalandPart Élménystrandra, ahol számtalan izgalmas élmény vár rád.

Az Élményfalu web oldalán keresztül igyekszünk bemutatni, hogy a természet értékei mellett milyen egyedi lehetőségeket kínál egy tudatosan fejlesztett turisztikai attrakció az élményeket, aktivitást és nyugalmat kereső vendégeinek.

Fedezd fel a Tisza-tavat!

Ezzel a web oldallal segítséget szeretnénk nyújtani ehhez az izgalmas kalandhoz.

Érezd magad jól nálunk!

Szeretettel várunk!

az Élményfalu ötletgazdái

Az Élményfalu alapítójaként azt tűztem ki célul, hogy megismertetem a világgal azt a csodát, ami megváltoztatta az életem. Ez a Tisza-tó, Sarud.

Az Élményfalut a jövő generációjának építjük a virtuális világ ellenpontjaként. A gyerekeknek személyesen átélhető élményekkel színesítve szeretnénk bemutatni a Természetet, hogy megismerjék…

Fedezd fel ezt acsodálatosnyugodtTisza-tavifalut, Sarudot, az Élményfalut!

AZ ÉLMÉNYFALU

ÉLMÉNYFALU SARUD - A TISZA-TÓ AKTÍV- ÉS ÖKOTURISZTIKAI KÖZPONTJA

Egy különleges vidéken köszöntünk, az ország második legnagyobb tavának partján.

50 éve ez a tó még nem létezett, 1973-ban az ember hozta létre, hogy hasznára fordítsa a vizet, öntözze a földeket, áramot termeljen és megelőzze az árvizeket. A 127 km2 - es területen elterülő vízfelület romantikáját a változatos mederszerkezet és a sokszínű élővilág biztosítja.

Ma a Tisza-tó az ország egyik legnépszerűbb ökoturisztikai térsége.

A Tisza-tó nem egy egybefüggő vízfelület: 4 nagy medencéből áll, melyek közül a legnagyobb nyílt vízfelülettel a Sarudi-medence rendelkezik (területe nagyobb, mint a teljes Velencei-tó), átlagos vízmélysége: 1,5 méter.

A Tisza-tó igazi vadvízország, ami teljesen csak a víz felől fedezhető fel.

Sarud ennek a csodálatos vízivilágnak a középpontjában helyezkedik el. Egyedisége, hogy itt szinte áll a folyó és áramlik a tó. A Sarudi-medencében korlátozás nélkül használhatók a motorcsónakok, de a közelünkben található természetvédelmi területeken csak 4 kW teljesítményű külmotorok engedélyezettek, sőt az Óhalászi Holt-Tisza területére kizárólag evezve vagy elektromos motorral juthatunk be.

A Tisza-Tó egy valódi kerékpáros paradicsom.

A tó az őt körülvevő gát aszfaltos útján, a kerékpáros „kis körön” kerékpározható körbe. A közel 66 km-es, szinte szintkülönbség nélküli természetjáró túra még a gyerekek számára is biztonságban teljesíthető, minimális autóforgalom mellett.

Ez a csodálatos vidék az Élményfalu otthona.

Szeretettel várunk Benneteket!

Fedezd fel ezt acsodálatosnyugodtTisza-tavifalut, Sarudot, az Élményfalut!

Image

Mi az Élményfalu?

Az Élményfalu egy “seholsincs település”, egy olyan szabadidős program, aminek a középpontjában te vagy barátaiddal, gyerekeiddel.

Neked építjük az Élményfalut.

VÍZPARTI PIHENŐHELY

Sarud homokos strandján, árnyas fűzfák alatt vár rátok a Tisza-tó tengerpartja, a Kalandpart.

Érintetlen természet, aktív élmények és figyelem veszi körül az ide látogatókat. Őrzött, zárt parkolóval várunk.

TÖBB MINT EGY SZÁLLÁSHELY

Több, mint 200 igényeiteknek megfelelő, különböző árszínvonalú szálláshely, ahonnan a Tisza-tó minden élményét könnyen elérhetitek.

Az Élményfalu vendégei egyedi kedvezményekkel vehetik igénybe a sarudi szabadidős kalandokat.

ÉLMÉNYKÖZPONT

Az ország legkülönlegesebb kalandjai várnak rátok; Közép- Európa legnagyobb Aquaglide Vízijátszótere, a legnagyobb hazai szabadtéri Trambulinpart, minősített Lovasközpont hucul lovakkal, Harcmező játékos csatatér, a Tisza-tó legnagyobb Kalandparkja, vízibázis, sok- sok játék és sport.

TISZA-TAVI VÍZITÚRA KÖZPONT

Az S.Port Vízibázis, az Élményfalu vízibázisa a Természet oldalán vár rátok. Innen indulva a víz felelől fedezhetitek fel igazán a Tisza-tavat. (Kajak, kenu, SUP, MEGASUP, Evezős hajó, Sárkányhajó, Vízibicikli, Motoros ladik, Csónak, Hajó, Lakóhajó, Vízirobogó, Vízikenguru)

Sarud, az élményfalu

Az Élményfalu elkötelezett célja a falusi élet értékeinek, hagyományainak megőrzése, a természet megóvása és olyan élmények biztosítása az ide látogatóknak, amelyekre garantáltan jó lesz visszaemlékezni.

Strandolj, ugrálj vagy mássz falat a KalandParton, lovagolj Hucul lovakon, vitorlázz, kerékpározz vagy bérelj más sporteszközöket, fedezd fel a természetet, ha pedig elfáradtál, pihenj meg nálunk.

Élményfalu Sarud - a Tisza-tó Kalandközpontja

AZ ÉLMÉNYFALU KÜLDETÉS

Mi, akik az Élményfaluban dolgozunk, szeretünk teremteni, új dolgokat létrehozni bízva abban, hogy a saját eszközeinkkel hozzájárulhatunk a Tisza-tó és Sarud ismertségének növeléséhez.

Aquaglide Vízijátszótér

Ez a különleges attrakció 2017-ben Európa második legnagyobb vízijátszótereként épült fel Sarudon.

Trambulinpart

A KalandParton található TrambuliPart a legnagyobb szabadtéri ugrálópark az országban, történetét Budapesten a WESTEND bevásárlóközpont tetőkertjében kezdte.

Tisza-tavi Horgászmúzeum

Gönczi Gyuri bácsi gyűjteménye Balatonalmádiból érkezett Sarudra, ahol a gyűjtő 15 éven át maga is horgászott.

No PET part

A Tisza-tó első Ökopartjaként Sarudon vezettük ki először a környezetszennyező csomagolóanyagokat a vendéglátó egységeinkből.

Cashless Part - Készpénzmentes part

A COVID járvány hatásait igyekeztünk csökkenteni azzal, hogy a KalandPart minden egységében kizárólag érintésmentesen, saját vagy helyben igényelhető HELLO PAY kártyákkal lehet fizetni.
Image

REpohár

A KalandParton eldobható poharak helyett többször használható, egyedi dekorációval készített poharakat használunk, melyeket emlékként is nagyon kedvelnek a vendégeink.

Turisztikai tájékoztató táblák

Az M3 autópálya és a 33-as főút mellett, az MTU által engedélyezett ÉLMÉNYFALU SARUD barna táblák hívják hozzánk a térségben közlekedőket.

Füstmentes part

A KalandParton TILOS A DOHÁNYZÁS! Dohányozni kizárólag a gátkorona mellett kialakított dohányzóhelyeken szabad.

Tisza-tó Útikönyv- Ember alkotta paradicsom

Kovács Janka és Ljasuk Dimitry mellett az Élményfalu ötletgazdája, Kücsön Gyula közreműködésével készült el a Tisza-tó hiánypótló útikönyve.

Az Élményfalu számos élményt kínál a szárazföldön és vízen egyaránt!

ÉLMÉNYFALU SARUD

A Tisza-tó szeretete nem lehet csupán üzlet. Szenvedély. Szeretet, Személyes elköteleződés. Egy élethosszig tartó küldetés ...