Kövess minket:

Slow living Tisza-tó

Sarud a csodahely

Ha egy falunak hangulata, lelke van, ott nyugalom lakozik

Ahol nyugalom és csend van, ott békésen lehet pihenni is.

Slow Living Tisza-tó

Ha egy falunak hangulata, lelke van, ott nyugalom lakozik.
Ahol nyugalom és csend van ott hangsúlyt kap a természet, az élet, ott békésen lehet pihenni is.

Sarud egy csodahely, ahol a vidéki élet értékeit szeretnénk megőrizni, bemutatni és megélni. Egy különleges kis szigetté vágyunk válni ebben a rohanó világban, ahol tanuljuk tisztelni, megbecsülni egymást, a természetet, az élményeket, az időt.

Ezt szimbolizálja számunkra a SLOW LIVING mozgalom, melynek Tisza- tavi Conviviumát* Sarudon igyekszünk építeni

(*Convivium: az olasz kifejezés eredeti jelentése „együtt/élés”. A konvíviumok a Slow Food helyi sejtjei, a mozgalom legkisebb egységei. Általában évente több eseményt is szerveznek, kezdve az egyszerű vacsoráktól és ételkóstolóktól, ahol a tagok találkozhatnak és megoszthatják egymással az étel mindennapi örömét, egészen a helyi termelők és gazdaságok meglátogatásáig, konferenciák, megbeszélések, filmvetítések, fesztiválok, ízlésfejlesztő kurzusok szervezéséig. A konvíviumokat a tagok önkéntes idő- és energiaráfordítása tartja életben.)

A Tisza-tónál érdemes lassítani, mert számtalan csodát rejt.
S érdemes időt szánni arra, hogy ezeket a csodákat észrevegyük, megéljük.
Az Élményfaluban szinte minden rendelkezésetekre áll ahhoz, hogy kiszakadjatok a hétköznapok rohanásából, lelassuljatok, egymásra figyelve éljetek át élményeket.

Ugorjatok be hozzánk,
Lassuljatok le nálunk!


Szeretettel várjuk látogatásokat Sarudon, a Tisza-tó leglassúbb településén.

Slow Food & Wine

A Slow Living Tisza-tó Convivium helyi központja a Sulyom Tájétterem, a Tisza-tó első SLOW FOOD Étterme, ahol igyekszünk a lehető legtöbb térségre jellemző alapanyagot felhasználni, bemutatni a helyi termelők termékeit és közösségünk tagjai között élő kapcsolatokat kiépíteni. Az Étterem kínálatában kiemelt helyek kapnak a helyi termelők és egy Egri Borvidék elkötelezett borászai.

Slow Art

A Sulyom Tájétteremben teret adunk a művészetnek is, SLOW ART programjaink keretében időszakos kiállításokon mutatjuk be egy- egy alkotó műveit az Sulyom Galériában.

Slow Travel

A Tisza-tó valódi szimbóluma a lassú életnek. A mesterséges víztározót a természet ereje varázsolta Magyarország egyik legszebb Ökoturisztikai helyszínévé, ahol igyekszünk azt elérni, hogy az ember vendége és ne kizsákmányolója legyen a csodálatos zöld világnak.
A Slow Living Hungary mozgalomról: https://slowliving.hu/
Kampányunk LASSULÁÉRT a Tisza-tó partján – „Lassíts vagy lemaradsz!”

A lassú élet mozgalom arra a gondolatra is összpontosít, hogy a gyors tempójú életmód kaotikus, míg a lassabb ütem az élet élvezetére, az érzékszervi élmények mélyebb megbecsülésére és a „jelen pillanatban megélésre” való képességre ösztönöz.

Ennek az életmódnak az eredete az olasz slow food mozgalomhoz köthető, amely a hagyományos élelmiszer-előállítási technikákat hangsúlyozta válaszul a gyorséttermek 1980-as és 1990-es években egyre növekvő népszerűségére. A lassú élet sokféle alkategóriát ölel fel, mint például a lassú pénz és a lassú városok , amelyeket a kapitalizmus negatív környezeti következményeire megoldásként javasoltak.fogyasztói szemlélet a zöld mozgalom céljaival összhangban .

Bemutatkozik a Tisza-tó első Slow Food Étterme

Az Élményfalu számos élményt kínál a szárazföldön és vízen egyaránt!

ÉLMÉNYFALU SARUD

A Tisza-tó szeretete nem lehet csupán üzlet. Szenvedély. Szeretet, Személyes elköteleződés. Egy élethosszig tartó küldetés ...