Kövess minket:

Programok, aktualitások

Legyél naprakész

Sarud. A Tisza-tó Gyöngyszeme

Egy varázslatos falu a Tisza-tó közepén..

 

Egy csodálatos, folyamatosan fejlődő faluban élünk.

Körülvesz bennünket a természet, s ezen belül is egyedi ajándék a falu számára a mellette "lassan folydogáló állóvíz, a Tisza-tó". A település szinte egybeépült a tóval, s fejlődése során is igyekszik megőrizni a falusias hangulatát. Vályogból épült parasztházak tucatjai őrzik ma is a régi idők emlékét, s szerencsére egyre több öreg ház talál új gazdára, igyekeznek stílusosan felújítani azokat. Nem véletlen, hogy szívesen vesznek itt házakat a nyugalomra vágyók, s pihennek itt a természetet és az aktív kikapcsolódást szeretők.

Sarud a Tisza- tó közepe.

A falu meghatározó szerepet játszik a Tisza-tó idegenforgalmában. Itt található a Tisza-tó legnagyobb medencéje (27 km2 ) a Sarudi- medence, ahol egymástól pár méterre élhetők át más-más kalandok.

- A Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó területen az Ökotúrák és laptos vízisportok a népszerűek

- A  nyílt vízfelületű Öböl a vízisportok színtere. Békében elfrének itt a vitorlások és a  motorcsónakok.

Kiknek is építjük Sarudot?

Célunk, hogy a vidéki élet hagyományait és értékeit megőrző élő pihenőfalut építsünk a Tisza-tó partján, ahol az épített örökség megóvását, a hagyományok ápolását, a természeti értékek felügyeletét és bemutatását, a kézműves tevékenységek újraélesztését, az emberi kapcsolatok és mozgás örömének biztosítását tarjuk a legfontosabb feladatunknak.

Ez lenne az ÉLMÉNYFALU – a Tisza-tó Kalandközpontja.

Aktív Turisztikai Központ.

A falut főleg a gyerekek, a családok, a sportolók, a kerékpárosok, a vízi élet szerelmesei és kutyások igényeinek figyelembevételével igyekszünk fejleszteni. Célunk az emberközeliség és a lehető legtöbb élmény, kaland és infrastruktúra biztosítása az itt élők, ide látogatók számára.  

Nálunk egy településen belül megtalálható a Tisza-tó szinte minden élménye:

Természetvédelmi területek:

Napokat barangolhatunk nádasok, szigetek között, s kiemelten védett területek – pl. Óhalászi Holt- Tisza területén, ahol az egyik legnagyobb tündérrózsa mező várja a látogatókat.

Vízisportok:

Evezés, kajak- kenu, SUP, sárkányhajó, szörf, vitorlázás, horgászat azoknak, akik nem csak strandolni és napozni jönnek a Tisza-tóra

Benzingőzös vízi kalandok:

Hajózás, tube, banán, vízisí, wakeboard, vízirobogó, motoros csónak (igen- ez az ország egyetlen természetes tava, ahol külön engedély nélkül lehet belsőégsű motorral hajtott csónakokat, hajókat használni)

Kerékpározás:

Közel 66 km ZÁRT síkvidéki kerékpárút, kb. 1 méter átlagos szintkülönbséggel. Keresztező autóforgalom szinte nincs, a horgászokkal kell együttélve, békéban használni a gátkorona tetején futó aszfaltcsíkot. 

Strand és egyéb játékos élmények

Több, mint 200 méter homokos part – mintha a tengerparton járnánk.Több, mint 500 méter hosszan, közel 6,000 nm homokkal feltöltött, akcáfa támfalakkal megtámasztott rézsű.

Épített örökség:

Sarudon nagyon sok az eredeti állapotában álló vagy igényesen felújított parasztház, érdemes meglátogatni a falumúzeumot és a templomot is

Műemlékek

Sarudon sétálva számos szoborral, emléktáblával, emlékhellyel találkozunk. Érdemes egy kellemes sétát tenni a faluban. Csodálatos templomát és falumúzeumát érdemes belülről is felfedezni.

Vízijátszótér  - Közép - Európa legnagyobb AQUAGLIDE vízi élményparkja

TrambulinPart   - Magyarország legnagyobb kültéri ugrálóparkja (1,200 nm)

Kalandpart Élménystrand - A Tisza-tó első ÖkoStrandja

Tisza- tavi Mászóbázis- A hely, ahol a talpad alatt fütyül a szél...

HarcMező -  A Tisza-tó játékos csapatépítő CsataTere

HuculUdvar Lovasközpont - Az Élményfalu minősített lovardája

SUPpart  - a Tisza-tó állvaveezős központja

Tisza-tó Sail Vitorlásbázis

Tisza-tó Fishing Horgászbázis  (Deck.hu Hajós- és Horgászbolt)

Tisza-tó Bike Kerékpáros Bázis, Kerékpárkölcsönző és Kerékpárszervíz)

EBpart KutyaStrand

Apraja Partja - Játszóerdő

Playmobil/ Aprópolisz Gyerekfoglalkoztató

Sarudi Parti Nyár - Zenés Tisza-tavi naplementék

Sarudot Nektek és magunknak fejlesztjük.

Bízunk abban, hogy az utóbbi évek beruházásai, fejlesztései és a sok-sok új szabadidős és szálláslehetőség elnyeri a Te és barátaid tetszését is!.

Reméljük, hogy hamarosan találkozunk Veled is Sarudon!

Akár mint Vendég, akár, mint Sarud új lakója.

Mi szeretettel várunk Benneteet a Tisza-tó Gyöngyszemének nevezett kis falunkban, Sarudon.

ÉLMÉNYFALU SARUD

A Tisza-tó szeretete nem lehet csupán üzlet. Szenvedély. Szeretet, Személyes elköteleződés. Egy élethosszig tartó küldetés ...