Kövess minket:

Valódi élmény a gyermekek számára

Felfedezés, kaland, élmények.

Nálunk, az Élményfalu táboraiban külön figyelmet szentelünk arra, hogy a gyermekek az adott tematikájú táborokban nagyon sok kiegészítő tudást is magukévá tegyenek. A Tisza-tó és környéke egy csodálatos világ, ami nagyon sok rejtett kincset, felfedezni valót tartogat a gyermekek számára. Ezért fontosnak tartjuk, hogy legyen szó a vitorlás, horgász vagy lovastáborunkról, megmutassuk a gyermekeknek a természet rejtett kincseit. Minden táborozónak biztosítunk kerékpárt is, hiszen a természet sok-sok szépsége éppen a lenyűgöző, zárt bicikli út közben tárul a gyermekek elé. Az élővilág, és a természet felfedezése mellett igazi kalandokat is beépítettünk minden táborunkba, hogy a gyermekek úgy érkezzenek haza, hogy hetekig, hónapokig, akár évekig szeretettel és élményekkel telve gondoljanak vissza a nálunk töltött időre. A KalandParton valóban sok kaland várja a gyerekeket, nemcsak a strand. Különböző vízi attrakciókkal és sportolási lehetőségekkel ismertetjük meg a gyermekeket. Kipróbálhatják a sárkányhajózást, vagy éppen a SUP-ot, így megismertetve a sport mellett a vízi világot is. De az önfeledt szórakozás mellett nagyon fontosnak tartjuk azt is, hogy megismerjék a gyermekek a Tisza-tó és hazánk élővilágát is, ezért minden táborunk egyik alap kísérőprogramja a Tisza-tavi Ökocentrum meglátogatása is.

Hogyan lesz igazi élmény a táborozás a Tisza-tavon?

Mitől lesz valódi élmény a gyermekek számára a táborozás?

Minden nyáron problémát okoz a szülőknek, hogy a több, mint két hónapos nyári szünidőben hogyan foglalja le gyermekeit úgy, hogy közben jól is érezzék magukat, színes programokban és élményekben legyen részük. Sok szülő pár hét szabadságot tud kivenni a nyár során, és nem minden családban vannak hadrafogható nagyszülők, így nincs más hátra, mint tábort keresni féltett kincseik számára. Minden szülő tudja, hogy a táborok életre szólnak, és évek múltán is emlegetjük őket, ha jól, ha rosszul sikerültek is, és természetes, hogy a szülők, a legjobbat szeretnék a gyermekeknek.

Jó hangulatban rohan az idő. A jól szervezettség mellett a hangulat is nélkülözhetetlen. Minden táborvezetőnk olyan szakember, akik több éves múlttal rendelkeznek. Hamar megtalálják a gyermekekkel a hangot, és mellettük valóban biztonságban érezhetik magukat kicsik és nagyok. Mivel kiscsoportokkal dolgozunk, így a kollégáknak minden gyermekre megfelelő és elegendő figyelem jut. Csapatot kovácsolunk. Izgalmas csapatjátékokkal készülünk évről évre a gyerekeknek, hogy megismerjék egymást és önmagukat is. És természetesen pihenésre is szakítunk időt: kézműves foglalkozásokkal, beszélgetésekkel, társasjátékokkal teremtünk nyugodt pillanatokat.

És hogy mitől lesz még igazán életre szóló élmény egy tábor?

Az első és legfontosabb, hogy a gyermekek érdeklődésének megfelelő tábort válasszunk. Hiába tetszik a szülőnek a rajztábor, ha a gyermeknek nagy a mozgás igénye, és igazából egy vérbeli felfedező, akit jobban leköt a kalandozás. Vagy hiába küldjük úszótáborba azzal a céllal, hogy végre szuper jó technikával ússzon a gyermekünk, ha valójában nem leli örömét gyermekünk az úszóedzésekben. Ezért a legfontosabb, a gyermek személyisége, és érdeklődési köre. A másik nagyon fontos pont, hogy akkor lesz jó egy tábor, ha a tudás mellett, a gyermekek igazi élményekkel is feltöltődhetnek. Ehhez pedig lényeges, hogy olyan tábort találjunk, ahol a szakmai program mellett, nagyon színes kísérő programok is vannak.

A tábor zárása.

Minden jó, ha a vége jó, szól a mondás. Ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy a rengeteg élményt a gyermekek fel tudják dolgozni a tábor végéhez közeledve, és kézzel fogható emléket is kapjanak a nálunk tanultakról, felfedezett kincsekről. Minden gyerkőc személyes albummal tér haza, hogy amikor újraindul az élet, a képek emlékeztessék arra, hogy milyen csodálatos élményekben volt része nálunk, Sarudon. Élmények, kalandok, tudás, természet, biztonság, életre szóló élmények. Élményfalu táborok.

ÉLMÉNYFALU SARUD

A Tisza-tó szeretete nem lehet csupán üzlet. Szenvedély. Szeretet, Személyes elköteleződés. Egy élethosszig tartó küldetés ...