fbpx

KalandPart

A Kalandpart, Sarud vízparti élményközpontja jóval több, mint egy strand. Minden korosztály megtalálja itt a gondtalan kikapcsolódás élményét a legkisebbektől a legnagyobbakig. Ez a hely a Tisza-tó legszínesebb kalandjait kínálva ösztönzi kikapcsolódásra, feltöltődésre, pihenésre az idelátogatókat, vagy a területén áthaladó kerékpárosokat.
Image

Látnivalók Sarudon

Sarud csendes utcáin sétálva gyönyörű parasztházakat láthattok lépten-nyomon. A falu főutcáján található a település jelképe a Szentháromság Római templom, benne gyönyörű szentképekkel, szobrokkal és a mai napig működőképes 1908-ban épített orgonájával. A falumúzeumnak helyet adó épület egykor a harangozó háza volt, 1901-ben épült.

Természeti értékek Sarud közelében

Sarud központi elhelyezkedésénél fogva változatos természeti környezetben fogadja az ökoturistákat. A Tisza-tó változatos vízivilága, a medencék, csatornák, holtágak, szigetek, nádasok, sulyom mezők, tavirózsa szigetek és az itt betorkolló patak medre olyan színes állat és növényvilággal várja a látogatókat, amelyek felfedezésére, bebarangolására egyetlen nap biztosan nem elegendő.

Image

A Tisza-tó új lovasközpontja

A falusi élethez mindig is hozzátartoztak a lovak. Manapság már nem szántunk, vetünk velünk, hanem 4 lábú barátainkként, együttműködő partnerünkként tekintünk a lovakra, akik fejlesztik a lovasok értelmi, érzelmi és fizikai képességeit, miközben a természetben tölthetjük az időt. Sarudon mi hucul lovakat választottunk ahhoz, hogy minősített, 3 patkós lovardaként álljunk a lovakat szeretők rendelkezésére.

S.port Klubkikötő

Egy új úszóműves kikötő épül közvetlenül a Sarudi- medence partján, mely a tervek szerint a Tisza-tó új vitorlás bázisának is helyet adva, sportkikötőként és vízparti pihenőbázisként fog működni. Olyan klubkikötőt kívánunk kialakítani, ahol a parton kb. 50 kishajó tárolására van lehetőség, úszóművek mellett kb. 150 hajó, lakóhajó, kisgéphajó kikötése biztosított. A kikötő két oldalán 20 db egységes kialakítású, vízparti, hosszútávra bérelhető szálláshely kerül kialakításra önálló parkolóhellyel, terasszal és saját stéggel, közművekkel. Tudj meg többet a klubkikötőről!

Image

Látnivalók Sarud közelében

Bár büszkék vagyunk Sarud fejlődésére, de mi magunk is hiszünk abban, hogy a Tisza-tó nem az egyes települések önálló sikertörténete. A régió sikere, a Tisza-tó márka értéke attrakcióinak, infrastruktúrájának tudatos, tervszerű fejlesztése és szolgáltatók együttműködése. Mi minden vendégünknek a figyelmébe ajánljuk a Tisza-tó többi településének az attrakcióit, szolgáltatóit, vállalkozóit, mert ezáltal még élménydúsabbá, érdekesebbé és emlékezetesebbé válnak a nálunk töltött napok is.