fbpx

Sarudi látnivalók

Látnivalók Sarudon

Sarud csendes utcáin sétálva gyönyörű parasztházakat láthattok lépten-nyomon. A falu főutcáján található a település jelképe a Szentháromság Római templom, benne gyönyörű szentképekkel, szobrokkal és a mai napig működőképes 1908-ban épített orgonájával. A falumúzeumnak helyet adó épület egykor a harangozó háza volt, 1901-ben épült.

Image
Image

Péter- Pál napi arató fesztivál

Egyre kevesebben láthatták már, hogy az előző generációk hogyan is aratták (kaszálták) a búzát, és milyen is volt az, amikor asszonyok szedték a kaszások után a markot. Ezt a hagyományt igyekszik életben tartani, népművészeti fesztivállá fejleszteni az önkormányzat.

Sarudi Lakodalmas

A régi mennnyegzőknek sajátos koreográfiája, népdalkincse, gasztronómiája és hangulata van. Az igazi vidéki lakodalmak hangulatát idézzük meg ezzel a rendezvénnyel, ahol a vendégek a násznép tagjaiként aktív részei és élvezői lesznek e különleges rendezvénynek.

Image
Image

Sarudi Disznótoros

A faluk lakóinak életében egyrészt az élelmiszer biztosítását, másrészt az együttlét élményét, a családtagok találkozásának lehetőségét biztosították a disznótorok. Napjainkban újraéledő hagyomány, hogy a disznótorok igazi gasztronómiai programmá, rendezvénnyé változva biztosítják a résztvevők szórakozását.

Tisza-tavi Élménykert

Az Élményfalu első bemutató kertje, ahol magaságyásokban igyekszünk öko módon megtermelni a konyhánkon is feldolgozott zöldségeket és fűszernövényeket, hogy láthassátok, mi kerül a tányéraitokra.

Image
Image

Tisza-tavi Mini-Zoo

A Tisza-tavi MiniZoo, a Tisza-tó egyetlen magánállatkertje különleges, emberhez szoktatott állatokkal vár benneteket, hogy felfedezzétek milyenek is ezek az állatok testközelből.

Tisza-tavi Horgászmúzeum

A gyűjtemény minden elemében izgalmas időutazás a horgászok számára. A botok és orsók több száz darabos kollekcióján kívül trófeák, horgászeszközök és használati tárgyak tucatjait mutatja be az érdeklődőknek.

Image