fbpx

HuculUdvar Lovasközpot

A Tisza-tó új lovasközpontja

A falusi élethez mindig is hozzátartoztak a lovak. Manapság már nem szántunk, vetünk velünk, hanem 4 lábú barátainkként, együttműködő partnerünkként tekintünk a lovakra, akik fejlesztik a lovasok értelmi, érzelmi és fizikai képességeit, miközben a természetben tölthetjük az időt. Sarudon mi hucul lovakat választottunk ahhoz, hogy minősített, 3 patkós lovardaként álljunk a lovakat szeretők rendelkezésére.

Image
Image

Lovagold meg ezt a különleges lehetőséget!

Ha gyermekeddel a természetben szeretnél időt tölteni és örülnél annak, ha megismerkedne a lovakkal, félelem nélkül közeledne hozzájuk és szívesen ülne fel a hátukra
Ha Sarud környékén laksz, és gyermeked számára egy életre szóló élményt szeretnél szerezni, miközben a testi és értelmi fejlődését is segíted…
Ha Sarud környékén laksz és meg szeretnél tanulni lovagolni, vagy folytatni szeretnéd a lovaglást
Ha a Tisza-tó környékén pihensz, vagy ide szervezel programot és szeretnél: többet megtudni a lovakról, szakemberek felügyelete mellett lovagolni, lovagolni tanulni és különleges állatokat, növényeket látni lóhátról a Tisza- tónál

Rólunk

A  Lovasközpont azzal a céllal létesült, hogy minél több embernek megmutathassuk a lovak világát. A lovaglás és a lovakkal töltött idő mindenkinek előnyére válik: erősíti és edzi a testet, fejleszti a szellemet. Kiváltképpen igaz ez a gyermekekre, számukra egy remek lehetőség felelősséget tanulni, egyensúlyt és koordinációt fejleszteni, megismerni ezeket a csodás élőlényeket. Ezen gondolatok motiválnak minket, hogy megvalósítsuk álmainkat: a HuculUdvar Lovasközpontot.

Image

A virtuális világ helyett, a természethez visszük közel a résztvevőket

Gondolkodást, érzelmi képességeket javítunk, erősítünk

A Tisza-tó ideális terep a lovaglók számára

Lóhoz szoktatás, gyerekek sétáltatása lóháton, lovastáborok és osztálylovaglás

Felelősséget, rendet, igényességet tanítunk

A lovak képesek hatni az emberre, segítenek gyógyulni is

Hiánypótló szolgáltatás, érték, hagyomány

Kezdő és haladó lovasoktatás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

Testi képességeket, önbizalmat fejlesztünk

A lovaglás nyugalmat, szépséget és eleganciát áraszt

Bízunk benne, hogy ezzel is egyedibbé tehetjük Sarudot

Lovaglás a természetben, lóhátról megismerni a Tisza-tavat

Adjuk alád a lovat!

A HuculUdvar Lovasközpont egy emberi léptékű családi lovarda.

Az oktatásra és lovaglásra jól képzett, nyugodt, nagy teherbírású, egészséges, vizsgázott lovakat biztosítunk számodra!

Hucul lovakkal dolgozunk, mert nincsenek túltenyésztve, nem kényesek a tartási körülményeikre, ellenálló a szervezetük, erőteljes a testfelépítésük és nagy a teherbírásuk. Rideg tartásban neveljük a lovainkat, mert ők a természettel összhangban élve ösztönösen tudják, hogy hogyan kell felkészülniük az évszakok változására.

Image
Image

A Huculokról

A Hucul lovakat a Kárpátok pónijának is nevezik.

Igazi kisló, amely a hucul népcsoportról kapta a nevét. Munkalóként lett kitenyésztve, erős testfelépítése alkalmassá teszi terhek cipelésére és kocsik húzására ugyanúgy, mint hátaslónak.

A környezeti hatásokat jól viseli, rendkívül nyugodt vérmérsékletű, tanulékony lófajta. Szívesen használták őket a katonaságban, de a fajta méneseit a XIX. század végén felszámolták.

Huculok Magyarországon

Büszkék lehetünk arra, hogy 1953-ban Anghi Csaba, a Fővárosi Állat- és Növénykert igazgatója újra meghonosította Magyarországon a huculokat.

Az Aggteleki Nemzeti Park területén, Jósvafőn található a legnagyobb hazai hucul ménes, ahol közel 200 egyedből áll az állomány, ami génbankként is működik, de Jósvafő kiemelt helyet foglal el a hucul fajta népszerűsítésében, és képzésében is.

Lovasközpontunk lovai közül többen is Jósvafőről származnak.

Image
Image

Az Élményfalu legállatibb programja

Az Élményfalu aktív kalandjai közül a HuculUdvar Lovasközpont kínálja a legnemesebb, legizgalmasabb s talán legnehezebben átélhető élményeket.

A hagyományos rekreációs programjaink többségében csak saját magunkra kell figyelnünk, magunkat kell legyőznünk, s nincs más olyan programunk Sarudon, ahol az elért eredmény, az élmény egy másik élőlénytől, a vele kialakított kapcsolattól, a lovas és ló közötti kommunikáció közös sikerétől függ.

A lovaglás közös munka, közös öröm és közös feladat egy másik élőlénnyel, ami erősebb, nagyobb, mint a hátán ülő lovas. S mégis ez az igazi kapcsolat teszi oly különlegessé ezt a sportot.

A helyszín

A lovardában jelenleg egy 30*50 méteres pályán dolgozunk, a lovak körülötte kb. 1,5 hektáron élnek. A lovarda folyamatosan épül, első lépésként a nyerges és az öltöző készült el a pálya és a beállók mellett.

Keressük a lehetőségét, hogy fedeles lovardát is építhessünk, hogy az időjárástól függetlenül biztosíthassuk lovasainknak a lovaglás lehetőségét. A közeljövőben új apartmanok kerülnek kialakításra a bázison és tervezzük egy terasszal rendelkező kávézó megnyitását is.

Image

A HuculUdvar Lovasközpont lovarda szabályzata